Fördelarna med tepezcohuite på huden

Säker på att namnet på tepezcohuite säger dig något. Om jag däremot talar till dig om mimosa är jag övertygad om att du kommer att tänka på bilder. Mer specifikt är tepezcohuite det förspanska (nahuatl) namnet på mimosa tenuiflora (Det finns mer än 400 arter av mimosa så mycket för att vara exakt). Det kallas också ” hudträd I samband med de fördelar det ger honom.

Välkänt i Mexiko, detta träd växer huvudsakligen i halvtorra områden i Brasilien, och från 800 meter över havet i regionerna Chiapas och Oaxaca i Mexiko. Det är här vi mötte honom: på marknaderna (i pulver eller bark), i dalarna och till och med på Monte Alban platsen.

Tepezcohuite används sedan tionde århundradet av mayaindianerna som snabbt insåg att han var formidabel effektivitet mot hudskador: brännskador, skärsår, … Tillämpningen av pulvret minskar omedelbart smärtan och påskyndar regenereringen av huden samtidigt som man undviker ärr.
Sådana krafter har uppfört det i heliga träd.
Mer än 1000 år senare fortsätter denna förfäders kunskap och tepezcohuite är fortfarande en av de viktigaste ingredienserna i Maya medicin. Hans verkan på de sårade på sjukhusen i Tlalnepantla efter den stora jordbävningen 1985 betraktades som ett mirakel.
Det var vid den här tiden som läkemedelsföretag tillägnade sig och lämnade in patent. Det är onödigt att säga att ursprungsbefolkningen – ändå den ursprungliga upptäckaren av växten och dess dygder – inte har förknippats med fördelarna.

Virtues of tepezcohuite

Tepezcohuite har antibakteriella, antiseptiska, smärtstillande, läkande och regenererande egenskaper.
Vetenskapliga studier vittnar om detta.

Användning av tepezcohuite

Traditionellt används tepezcohuite:

  • i pulver, att applicera direkt på såret för god läkning.
  • i infusion (bark) som sedan appliceras på de skadade.

I kosmetika används det:

  • i avkokapplicerat på huden lånas det ut anti-sträckmärke dygder
  • i ansiktskräm, salva, tvål, schampo för sina regenererande dygder och därmed anti-rynkor, anti-vergeturer, anti-akne

Mimosa Ténuiflora eller ”hudträdet” av Mayaindianerna.


Det är ett taggigt mexikanskt, sex meter högt, kusin till akaciorna, som endast växer i sydöstra Mexiko, i delstaten Chiapas.
Det är föremål för väpnat skydd och har förklarats som ”statligt kulturarv” sedan återupptäckten av dess medicinska egenskaper.
Mayas läkte hudskador med pulver på 1800-talet av Ténuiflora bark och vetenskapen mötte historien igen under de katastrofer som Mexiko drabbades av 84 och 85.
Det var explosionen av ett kraftverk 1984 som orsakade mer än 300 brännskador och som Ténuiflora lyckades bota.

Mer än 6 vittnesmål från brännskadade mexikaner vittnar om Ténuifloras effektivitet.
Studien av produkten lyfte dessutom fram en regenerativ substans utan känd motsvarighet, ett kraftfullt smärtstillande medel och två antibiotika.

Produktens fantastiska förmåga att bibehålla celltillväxten därav dess intresse för all vård av skadad hud.

Skyddande aktivitet som hämmar enzymer och fria radikaler som angriper kollagen, elastin och hyaluronsyra.

Ökningen av kapillärmotståndet tack vare bioflavonoiderna som gör det möjligt att öka den ytliga cirkulationen och förbättra de intracellulära utbytena.

Beskydd mot uttorkning.

Regenerering av huden tack vare den stora rikedomen på spårämnen som zink, järn, magnesium, koppar och mangan.

Produktens bakteriostatiska aktivitet på specifika bakterier av akne-lesioner och andra dermatoser.

Som kommer från Mexiko är detta ”träd med hud” erkänt för sina spektakulära hudregenererande egenskaper. Det används vid brännskador, sår, ärr och solbränna.

Kraftig läkning och regenerering av huden
Astringent: drar ihop utvidgade porer
Antioxidant: skyddar mot hudens åldrande

indikationer:

  • Sårläkning
  • Vård av ärr
  • Acne
  • brännskador
  • Påföljande solvård
  • Rissskador
  • Töjningsmärken (förebyggande och botande)

Lämna en kommentar