Three-Season Screened Porch & Deck Addition: A terv és az építés

Amikor megvettük az otthonunkat, egy olyan képernyős verandát és fedélzeti kiegészítést álmodtunk, amelyet az év legtöbb hónapjában használhatunk, beleértve a képernyőre és kompozit deszkázatra átalakított ablakokat, hogy évekig karbantartásmentes legyen. Izgatottan osztjuk meg a tervezési tervet, az építési folyamatot és hamarosan a nagy felfedezést!

Szereti a tornácokat? Nézze meg itt a minket inspiráló, hívogató, árnyékolt veranda és fedélzet ötleteket, és ha először van velünk, itt egy túra az új építésű otthonunkban, közvetlenül a beköltözés előtt.

A ‘Mielőtt’

Mindig is tudtuk, hogy szeretnénk egy árnyékolt verandát és fedélzetet, de úgy döntöttünk, hogy nem építünk be egyet az otthonunk építése közben, mert teljes kontrollt akartunk a tervezés felett. Ráadásul a modellházban lévő árnyékolt veranda pici volt, és nem felelt meg az igényeinknek, és tudtuk, hogy felárat fizetnénk, ha bővítenénk, mert az építtető hatalmas részesedést kapna. Ehelyett felkutattunk egy helyi céget, és felbéreltünk egy építészt, hogy készítse el a terveket, és nagyon boldogok vagyunk, hogy ezt az utat választottuk.

Íme, így nézett ki a fedélzetünk, mielőtt elkezdtük az építkezést, mint látható, trükkös volt megtervezni a tetővonallal és a hátul kiugró különböző helyiségekkel:

A házhoz kapott fedélzet apró volt, és nem illett a külsőhöz, alig volt elég hely egy asztal és egy grill elhelyezésére, és még mindig volt hely átmenni az udvarra vezető lépcsőhöz. Természetesen nem elég hely a szórakoztatáshoz vagy egy kör sörpongozáshoz. Mármint HA olyan típusú emberek lennénk, akik sörpongot játszanak.

A fedélzeti lépcső kényelmetlenül belógott az udvarunk egyetlen olyan részébe, amely elég négyzetméteres volt a játékhoz és a futáshoz, és kényelmetlen helyen volt.

Ezt szem előtt tartva összeállítottuk az építész számára a képernyős veranda “kívánságlistáját”:

  • elég hely ahhoz, hogy egy kültéri ülőgarnitúra és étkezőasztal elférjen az árnyékolt területen, plusz egy fedélzet a grillezéshez
  • három évszakos ablakok, amelyeket télen és a pollenszezonban bezárhatunk, melegebb időben pedig képernyőre nyithatunk
  • kompozit burkolat a hosszú távú befektetés és a karbantartásmentesség érdekében
  • Minden napfényt a tornácon és az otthonunkban is akartunk, ezért nem akartunk külső ablakokat takarni
  • a lehető legkevesebb udvari területet használni

A képernyős veranda terv

Az építésszel végigjártuk a területet, és megvitattuk a különböző lehetőségeket az egyenetlen külső és tetővonal kezelésére. Néhány iteráció után egy olyan tervvel álltunk elő, amely kevesebb udvari terület felhasználását, rengeteg napfényt és a tér maximalizálását tartalmazta a szórakozásra és pihenésre. Itt van a javasolt nézet, ahogy az otthonunk hátsó részét nézi, vegye észre, hogy a tornácot egészen a konyhaablakok széléig vezettük, hogy a lehető legtöbb tornác helyet hozzunk létre anélkül, hogy a belső napfényt blokkolnánk:

Íme, így néz ki, ha a jobb oldalról nézzük – ez a legnagyobb fal tele ablakokkal és egy ajtóval a verandára, valamint a fedélzet és a lépcső:

A fedélzet és a korlát színének kiválasztása

Egy kicsit gyötrődtem a fedélzet és a korlát színén, mert AZT TESZEM. Krónikusan határozatlan vagyok. Végül a világosszürke kompozit deszkázat mellett döntöttem, mert ez volt a legolcsóbb szín, jól illeszkedett a külsőnkhöz, és nem fog égetően felforrósodni a napon, mint a sötétebb színek. Bár a fekete korlátok és tengelyek népszerűek a mi területünkön, a szürke mellett döntöttünk a klasszikus New England-i megjelenés miatt, és azért is, hogy elrejtsük az EZE Breeze ablaksíneket, amelyek szintén fehérek lennének. Íme egy fotó a Timbertek galériából, amely egy hasonló kombinációt mutat:

Az egész folyamat során folyamatosan reméltem, hogy jól választottam, és amikor végre elkezdett összeállni, tökéletes volt! Magába foglalta azt a tengerparti üdülőhelyi hangulatot, amire igazán vágytunk.

Az építkezés

Eljött az ideje, hogy elkezdjük az építkezést! Lebontották a korábbi fedélzeti deszkákat, de a vázszerkezetet megtartották. Ezután új lábazatokat öntöttek, és hozzáadták a meglévő keretekhez.

Ez egy kicsit nehezen látható, de itt van valami, amit TÉNYLEG akartunk: árnyékolás a padló alatt! Ez megakadályozza, hogy a bogarak átmásszanak a fedélzeti deszkák repedésein, és biztosítja az élősködők nélküli környezetet.

Majd elkezdődött a falak és a tető keretezése:

Miután a lábazatok és támaszok felkerültek és a keretezés elkészült, a tető, a zsindely és a fedélzeti deszkák felkerültek. A mennyezetre fehérre festendő gyöngyházlemezt tettek, és hozzáadták az elektromos hálózatot. Gondoskodtunk arról, hogy elegendő világítás és konnektor legyen felszerelve, hogy ez a szoba kényelmes legyen!

Azután kezdődött el igazán a varázslat, amikor becsomagolták a faanyagot, és felkészültek az EZE Breeze ablakok méretezésére.

Minden aggodalmunk kezdett elmúlni, ahogy álmaink szobája megvalósult!

Az utolsó lépés volt a legnehezebb… a várakozás! Mivel az EZE Breeze paravánok egyedi megrendelésre készültek, az építőknek mindent be kellett szerelniük, mielőtt kimérték az ablakokat… amelyek aztán 6 hét alatt megérkeztek.

Még ha nem is volt paravánunk, nem bírtam magammal, és el kellett kezdenem díszíteni. Miután kiterítettem a szőnyeget, készítettem egy gyors képet az iPhone-ommal:

Következő: A LELEPLEZÉS! Megosztom, hogyan néz ki most, a három évszakos paravánok/ablakok beszerelésével, bútorokkal és dekorációval. Egy dolgot elárulok – több időt töltöttünk ezen a verandán, mint a házban, miután azok a paravánok elmentek. Ez a tökéletes szunyókálóhely, és azon kaptuk magunkat, hogy a legjobb életünket éljük ezen a helyen. Megérte a hónapokig tartó várakozás, hogy megvalósuljon. Annyira izgatottan várom, hogy megmutathassam nektek… hamarosan 😉

.

Szólj hozzá!