Fordelene ved tepezcohuite på huden

Sikkert at navnet på tepezcohuite fortæller dig noget. Hvis jeg derimod taler til dig om mimosa, er jeg overbevist om, at der kommer billeder i hovedet på dig. Mere specifikt er tepezcohuite det præ-spanske (nahuatl) navn på mimosa tenuiflora (Der er mere end 400 arter af mimosaer så meget for at være præcis). Det kaldes også ” hudtræ I forhold til de fordele, det giver ham.

Velkendt i Mexico, vokser dette træ hovedsageligt i halvtørre områder i Brasilien og fra 800 meter over havets overflade i regionerne Chiapas og Oaxaca i Mexico. Det er her, vi mødte ham: på markederne (i pulver eller bark), i dalene og endda på Monte Alban-området.

Tepezcohuite er brugt siden det tiende århundrede af mayaerne, der hurtigt indså, at han var formidabel effektivitet mod hudlæsioner : forbrændinger, snit, … Anvendelsen af pulveret reducerer straks smerten og fremskynder regenerering af huden, samtidig med at ar undgås.
Sådanne kræfter har rejst det i hellige træ.
Mere end 1000 år senere fortsætter denne forfædres viden og tepezcohuite er stadig en af de vigtigste ingredienser i mayaernes medicin. Hans virkning på de sårede på hospitalerne i Tlalnepantla efter det store jordskælv i 1985 blev betragtet som et mirakel.
Det var omkring denne tid, at medicinalfirmaer tilegnede sig og indgav patenter. Det er unødvendigt at sige, at de oprindelige folk – som dog var de oprindelige opdagere af planten og dens dyder – ikke er blevet associeret med fordelene.

Virkninger af tepezcohuite

Tepezcohuite har antibakterielle, antiseptiske, smertestillende, helbredende og regenererende kvaliteter.
Videnskabelige undersøgelser bevidner dette.

Anvendelse af tepezcohuite

Traditionelt anvendes tepezcohuite:

  • i pulver, til at påføre direkte på såret for god heling.
  • i infusion (bark), der derefter påføres de skadede parter.

I kosmetik anvendes den:

  • i afkogningpåført på huden, lånes den anti-strækmærke-dyder
  • i ansigtscreme, salve, sæbe, shampoo for sine regenererende dyder og dermed anti-rynker, anti-vergeture, anti-akne

Mimosa Ténuiflora eller “hudtræ” hos mayaindianerne.


Det er et tornet mexicansk, seks meter højt, kusine til akacietræerne, som kun vokser i den sydøstlige del af Mexico, i staten Chiapas.
Det er genstand for væbnet beskyttelse og er blevet erklæret “statsarv” siden genopdagelsen af dets medicinske egenskaber.
Mayaerne helbredte i det 19. århundrede hudlæsioner med pulver i det 19. århundrede af Ténuiflora bark, og videnskaben mødte igen historien under de katastrofer, som Mexico blev ramt af i 84 og 85.
Det var eksplosionen af et kraftværk i 1984, som forårsagede mere end 300 forbrændinger, og som Ténuiflora formåede at helbrede.

Mere end 6 vidnesbyrd fra forbrændte mexicanere vidner om Ténuiflora’s effektivitet.
Undersøgelsen af produktet fremhævede desuden et regenererende stof uden nogen kendt ækvivalent, et kraftigt smertestillende middel og to antibiotika.

Produktets fantastiske evne til at opretholde cellevæksten, deraf dets interesse i al pleje af skadet hud.

Beskyttende aktivitet, der hæmmer enzymer og frie radikaler, der angriber kollagen, elastin og hyaluronsyre.

Stigningen i kapillærmodstanden takket være bio-flavonoider, der gør det muligt at øge cirkulationen på overfladen og forbedre de intracellulære udvekslinger.

Beskyttelse mod dehydrering.

Regenerering af huden takket være den store rigdom af sporstoffer som zink, jern, magnesium, kobber og mangan.

Produktets bakteriostatiske aktivitet på de specifikke bakterier af akne-læsioner og andre dermatoser.

Dette “træ med hud”, der kommer fra Mexico, er anerkendt for sine spektakulære regenererende egenskaber for huden. Det bruges i tilfælde af forbrændinger, sår, ar, solskader.

Kraftig heling og regenerering af huden
Astringerende: trækker udvidede porer sammen
Antioxidant: beskytter mod hudens ældning

indikationer:

  • Sårheling
  • Pleje af ar
  • Acne
  • Brandsår
  • Pleje efter solbadning
  • Ridser
  • Strækmærker (forebyggende og helbredende)

Skriv en kommentar